Slepo črevo Slovenije in Gorenjske v teh dneh - nekoč pa mesto kjer je bila košarka v ospredju! Danes pa na Jesenice na tekmo, ejga. In v Šenčur na derbi povprečja - tam igrajo nekdanji Triglavani. Groza! Slovenski projekt, država na nogah, v Celju norijo - Kranj??? Po čem smo mi znani danes? Po mesni aferi kjer se žretje politikov valja po medijih....

Da nihče ni znal v tem času pripraviti enega samega dogodka, ene same posvetitve dejstvu, da je Kranj košarkarsko mesto, je res čudno. Da v turističnem središču niti niti enega predmeta, ki bi spomnil na največji dogodek v neposredni bližini, je sramota. Jasno: če ne živiš v Kranju in s Kranjem, se odpelješ domov v Ljubljano, na Selo pri Žirovnici, v Šenčur, Naklo ali kamorkoli kjer pač živijo naši mestni uradniki + župan. Kaj me briga Kranj in njegov utrip, tu samo plačo prejemam!

Logika popolne odsotnosti občutka za aktualnost, je kranjska značilnost. Kajti za mesti utrip se je treba truditi vsak dan. Treba je ljudi pripeljati v mesto. Si predstavljate tekmo trojk na Slovenskem trgu z udeležbo "reprezentance enega bloka" (Milič, Fučka sta rojena v istem bloku pri sodišču)? Kranjčani bi prišli. To so legende našega športa. In pomislite: nekoč je bila predsednica KK Triglav tudi Nada Mihajlović, naša podžupanja. Rezultati so vidni...žal.

Zatohlost province je potrjena. Kranj mesto športa ali Kranj mesto proti športu? Pojdite pogledat prastaro telovadnico na Planini, ki ji rečemo dvorana. Pojdite pogledat podrtijo v Športnem centru. Nato pa v Celje ali Koper, na izlet - poučno ekskurzijo.....Slepo črevo košarke smo. Pa ne samo košarke.