Če v mestnem informacijskem središču ne morete kupiti niti enega predmeta, ki je v zvezi z največjim športnim dogodkom v zgodovini Slovenije, je jasno, kaj smo in kdo smo. Košarkarsko mesto je postalo provinca kjer se celo šenčurski navijači na lokalni tekmi smejejo kranjskemu Triglavu! Ja, ne gre le za denar, gre za vrednote, za ponos, za nekaj kar odtehta milijone.

Milijoni bodo plesali po kanalih, mi pa čakamo na to, kako bo mestna politika sedela ob koritu, ki ga bodo napajali evropski denarci. Pestro bo, nekateri si že pripenjajo kolajne za kanale, ki jih bomo čistili naslednji dve leti in naprej. Ob vsem tem se celo veterani vojne za Slovenijo po 22 letih kregajo, kdo je streljal in kam in kdo popival in kaj....Žalostno, a knjiga je med nami, tožbe bodo kmalu.

Kolesarji so kot divjad med lovci: padajo, umirajo na kranjskih in gorenjskih cestah. Dež jih bo malo pregnal, a črna statistika za letos ostaja - povzročajo nesreče in vse več je prav takih kjer so udeleženi kolesarji. V Kranju imamo malo, premalo kolesarskih prog, zato kolesarji zavzamejo prometne ceste in težave so tu.

Če je Kranjčan kapetan državne nogometne reprezentance, nam je lepo pri srcih: še imamo kaj pokazati v mestu kjer oznaka "provinca" sodi vse bolj k imenu mesta, ki naj bi bilo športno, univerzitetno in še kaj. Nesojeni županji Hermini Krt pa med tem zapirajo banko in morda se bo zopet podala v politiko. Ni kaj, jesen bo vroča...