Če nam nekega mladega košarkarja, nogometaša odpeljejo v Domžale, nihče niti z obrvjo ne trzne. Pač: logično je, da imajo v Domžalah več denarja. Na primer: tam Helios od nekdaj podpira košarko. In pri nas? Največjima gradbenima družbama dajemo milijonske posle, da se malo hecata in eden podpira košarko v Šenčurju kjer mu tudi dajejo posle...

Če nam lastni nesposobni ljudje dajejo signale, kako je treba spoditi mlade - potem res ni čudno, da najbolj nadarjeni mladi vratar v Sloveniji pomaha Kranju v slovo in se modri mojstri kadrovanja obrišejo pod nosom. In to je samo šport - kaj pa kaj drugega? Beg možganov je logičen in se ne dogaja le v tujino - blizu je že Ljubljana in vsakdo, ki kaj zmore in hoče in želi in ... se prej ali slej odpravi tja. Po kruh in potico, po izzive.

Kaj je izziv bolj ali manj staremu vodstvu naše občine? Kaj ti ljudje pričakujejo od mladih, če pa so sami svetlobna leta oddaljeni od trendov, razmišljanj mladih ljudi? Kdo bi le z njimi ustvarjal lepšo prihodnost, če pa jih krasi koritarstvo in večno dežuranje pri mestni blagajni? In opozicija je še slabša. Mlečnozoba in prazna, potolčena do tal. Mladi za Kranj so nekoč vladali in propadli, ko so sedli v naslanjače politike, gospodarstva in če česa.

K sreči so med nami biseri, ki samo potrjujejo pravilo. Vedno znova najdemo talente in vedno znova občudujemo mlade zato, da bi lahko potem gledali, kako odhajajo. Bi vi ostali tukaj, če bi imeli 20 let in gledali, kako se lastna politika prenažira klobas?

Dali bi petam vetra. In zato Kranj nima ne energije, ne poleta, ne elana, je le sivina.