Pa se je zgodilo, da je tudi Triglav zmagal. Dogodek, ki so ga ljubitelji kranjskega športa čakali (neverjetno, a resnično) od maja. Kajti nizali so se porazi in remiji, zdaj pa smo ostali v igri vsaj za predzadnje mesto, ki vodi v kvalifikacije. Če to koga sploh še zanima. Na primer: mestna oblast je na začetku leta sprejela proračun, ta teden ga bo prilagodila projektom naložb in dolgov - dveh kopalnic pod tribuno pa se niti lotila še ni. Kljub odobrenemu denarju...Roko na srce: gre za metanje peska v oči in denarja skozi okno, ker to vse skupaj ne bo spremenilo ničesar v pol stoletja stari podrtiji.

Častni občan Kranja bo postal profesor Pibernik. Lepa novica, da se ne bomo kot marsikdaj spraševali ob raznih nagradah: kdo pa je to? Sicer pa nagrade mesta sploh ne bodo podelili, pač ni nikogar, ki bi si jo zaslužil. Kar samo potrjuje, da je mesto mrtvo, zaspano, nezanimivo. Kljub trudu mnogih, da bi se to spremenilo, je mogoče najbolj značilna izjava mestnega svetnika, " da bo zdaj treba paziti, kam bo šel denar". Za veliko naložbo sta dva podjetnika, ki bosta gradila vse pomembno v Kranju, ki se bo izdatno zadolžil in prostora za nove naložbe z drugih področij tako rekoč ni.

Na posteljo v domu upokojencev pa še vedno čaka okoli sto naših občanov. Kranj postaja staro mesto z oblastjo, ki se bo zdaj skrila za bagerje in rovkopače. Volitve pa so čez leto dni. In čeprav se sem ter tja pojavljajo kaki novi oblasti željni ljudje, se zdi, da bo tudi tokrat ključno samo eno: ali Kranj koga sploh zanima? Ali je komu vse to mar? Ali pa gre samo za plen, ki ga prinaša oblast?