Danes bodo mestni svetniki odločili o zadolževanju, ki omogoča projekt Gorki. Rojstvo te milijonske naložbe je bilo mogoče, ko je v Ljubljani sedal na premierski stol Alenka Bratušek, o tem ni dvoma. Do tedaj smo bili v Kranju še enkrat priče dejstva, da nimamo nobenega vpliva - napenjanje Branka Grimsa je bilo brez končnega učinka, žal. A dobrih namenov nikomur ne gre odrekati, podpis pogodb bodo kot zmago proslavili s kulturnim dogodkom!? Hojla, dragi svetniki, svetnice: kako je mogoče, da nekaj let nismo vedeli, ali smo tič ali miš, da do zadnjega projekt ni bil tudi državni in evropski? Kdo si zdaj pripenja kolajne in kdo kulturo meša z greznico, ki se ji reče zakulisje velikega posla? Prav je, da gradijo gorenjska podjetja, kruh naj dobijo naši ljudje. A strah svetnika, ki sredi Kranja reče, da bo treba paziti, kam gre denar prikliče na dan marsikaj - tudi staro zgodbo o knjižnici, poravnavah, tožbah, ki nas lahko na koncu stanejo milijone.

Imamo najslabšo oblast dolga leta nazaj. Imamo najslabšega župana. Imamo mestni svet, ki še lastnih požrtij ne more obsoditi in se jih javno pokesati. Ravno nasprotno: ta oblast si bo lastila vse, kar bo narejeno z našim denarjem - tri leta pa tako rekoč ni premaknila kamna v Kranju (le dokončala že začete projekte, da ne bo krivice). Mesto je spalo, niti gradbeni stroji pa ne bodo prebudili ljudi, da bi se vprašali, zakaj nas prehitevajo Nova Gorica, Koper, Celje in drugi?

Gorki in njegovo ozadje že buri duhove, prihajajo anonimne obtožbe. Značilno za nas: vsakdo bi nekje iz ozadja "šimfal". Mi pa sprašujemo in odgovarjamo javno. Za Kranj, Kranjčanke, Kranjčane in za naslednje generacije, ki bodo ostale na račun naših greznic brez marsičesa. To je treba vedeti!