Naša občina se je uvrstila med rekorderke: imamo uradnico, ki za nas dela iz Mehike. In verjemite jim: vse je po predpisih in zakonodaji. ker se takih opravil lotijo pravi ljudje na pravih mestih in zraven radi dodajo, da je vse podprto s predpisi. Verjamemo. Ni kaj. Bistvo je nekje drugje: Kranj je zopet v ospredju po nenavadnem dogodku. Mi pa bi imeli radi navadne dogodke - urejeno tržnico, če že urejene občine nimamo.

V istem tednu smo zaploskali svetovnemu prvaku, skromnemu fantu s Podblice. Nekako v istem času njegov klub umira na obroke oziroma nima več glavnega sponzorja. In to je tista Sava, ki je bila ponos Kranja. Pa je v Kranju ni več. Imamo nadarjene, imamo sposobne mlade - ampak nimajo podpore. Zato pa je Ljudska univerza Kranj v središču drugačnih zgodb. Boj za stolčke in še kaj...

In še tale hec: najbližji sosed Ljudske univerze in njenih peripetij je osrednja gorenjska medijska hiša. In osrednji gorenjski časopis je razbobnal zgodbo iz soseščine? Ali pa morda tudi ne, če pa je ista medijska hiša prejela za 130 000 evrov oglasov od LU Kranj....? Ja, tako gre s posli v medijih in še kje. Nič narobe, vse po predpisih.

Kranjski nogometni prvoligaš ima novega starega trenerja. Pa kaj: običajen pojav v športu? V Kranju niti ne - ni ne funkcionarjev, ne trenerjev, nikogar, ki bi šez veseljem reševal kar je v športu zavoženega. Najbolj verna odslikava naše oblasti, nedvomno.

Pa smo preživeli še en teden!