Je logično, da na 16 milijonov bogato otvoritev ni najavljenega župana? Ni pomembno: ne pomnimo, kdaj je Kranj imel priložnost rezati trak ob taki zasebni naložbi. In za povrh: kdaj je bila taka pridobitve ocenjena kot arhitekturno in vsebinsko odlična!? Ja, Jelen se je iz zavetišča narkomanov v zadnji fazi spremenil v stanovanjsko sosesko, ki s poslovno ponudbo dopolnjuje jedro Kranja. V katerem je že skoraj več praznih kot polnih trgovskih lokalov!

Naložbe zasebnega kapitala so v Kranju postale redke ptice. Kajti: kaj pa jim Kranj ponuja? Morda poslovno cono kot Šenčur ali Žirovnica ali Naklo? Ravno nasprotno - dobesedno podi podjetnike iz mesta in občine. In slednji prinašajo denar, delovna mesta. Pa za to ni potrebno veliko, potrebno je le razumeti trenutek. In če pričakujete, da se bo tega lotil podžupan Frelih (pristojen tudi za gospodarstvo), se motite. Ni sledu o kaki poslovni coni in razcvetu podjetništva. Pač pa je podžupan s kakim strankarskim partnerjem še lahko ponosen na novo sosesko pri Stražišču kjer so zemljišča pač v lasti žlahte omenjenega lokalnega politika v senci. Tam je vse steklo kot po loju....

Dokler na otvoritve projektov kot je Jelen ne bo župana (neopravičen ali opravičen izostanek - ni pomembno), bo Kranj še naprej proti Celju, Kopru, Novemu mestu in drugim slovenskim mestom le tragična podoba gospodarjenja in upravljanja s trejim največjim mestom v državi. Politična elita je v Kranju žal padla na izpitu od osamosvojitve sem. Svež zrak, ki ga prinašajo nove naložbe zasebnega kapitala nam je tuj, navajeni smo domače zatohlosti.

Pa ni res, da ne bi česa pogruntali: naša pravnica, mestna uradnica dela vsak dan za nas iz Mehike. Tudi to je nekaj!