...zdaj ga ne vidiš. Župana namreč. Ni bilo uradno pojasnjeno, zakaj ga ni bilo na otvoritev dvorca Jelen. Premotil je celo svoje "piarovce", da so najprej zapisali, da je rezal trak - potem pa da ga ni. Še ena od zgodbic o županovanju brez programa pred, med volitvami in seveda s tem tudi brez kakih otipljivih obveznosti. Čestitamo!

Podžupan Janez Frelih je solastnik vašega plinskega omrežja, a tudi bodoče poslovne stavbe na Planini. Najprej jo mora občina umestiti v prostor, kot se reče. Papirji so v pristojnosti - solastnika stavbe, gospoda Freliha. Ki seveda v tej zadevi ne bo sodeloval, bo prerečil navzkrižje interesov. No, ja: če verjameš, je res. In zakaj ne bi verjeli? Kranjčani in Kranjčanke verjamemo še marsikaj drugega in zato je tako kot je. Je dobro? No, potem pa Frelihu in njegovemu kandidatu Bogataju še en mandat, politika je umetnost možnega.

Kranj ima bojda 144 klubov in društev. Športnih. In je petina teh ustanovila Športno zvezo. Med ustanovitelji je bil nogometni klub s Kokrice, ki že leta in leta ne brca več. To je samo primer, kaj se gremo leta 2013, ko ni v športu niti za kruh in vodo. Preprosto zato, ker bi nekateri radi obrnili čas nazaj in še naprej "gospodarili" v športu, politiki ipd. itd.

Vsak teden se nam zdi, da pogruntajo kaj novega. Zato v občinski stavbi vlada obsedno stanje: kdo nosi ven, med ljudi "umazano perilo"? Temu se ne piše dobro, pravijo. No ja: policijska miselnost še ni nikjer rešila nobenega problema. Če si nosil pendrek, potem si prepričan, da se da z udarci vse rešiti!

Mi pa trpimo, prejemamo udarce - a tudi udarimo nazaj.