Ustanoviteljica prve socialne trgovine je bila vzhičena ob pomoči, ki jo je dal župan. Pa mestna uprava zraven. Vsaj to ali zakaj to? Župan se je pridušal, kako skušajo zajeziti krizo, socialno bombo Kranj pa naj bi spremnijale - socialne trgovine?

Pa ne, da bi si pohval ne zaslužil naš župan. Ki je z eno samo potezo nakazal 600 000 evrov za poravnavo svojemu svetovalcu na račun. Ki je dol požrl mestno afero s požrtijami in zapravljanjem denarja svetnikom, ki niso vrnili niti centa. Tako gredo tisoči evrov v nič, župan je v kazenskem postopku zaradi sporne poravnave, mi pa odpiramo in ploskamo socialnim trgovinam!?

Kranj je razvojno zaostal po zaslugi tistih, ki so ga vodili. Od osamosvojitve Gros, Perne in večkrat Bogataj. To je to: nismo zmogli praktično ničesar v tekmi s Koprom, Celjem in podobnimi primerljivimi mesti. Grozljiva podjetniška, socialna in še kakšna podoba mesta je seveda plod dela koalicij, ki so vodile in vodijo Kranj. Zato bo zasajanje lopat ob mega projektu in naložbi obliž na rane, ki pa ne bo zadoščal. Niti približno ne more spremeniti tragične usode mesta, ki je izgubilo svoje industrije, svojo prepoznavnost.

Čez leto dni so volitve. Predlagamo slogan "Kranj brez socialnih trgovin" ! In brez poravnav, ki potem smrdijo do neba. In brez oblastnikov, ki so (vsaj sokrivi) pripeljali mesto v položaj, ki ga nikdar ni imelo: smo slepo črevo Slovenije. Iz Šenčurja v Kranj se vozimo pol ure, nimamo tržnice, avtobusne postaje, spodobne tribune, poslovne cone. Nič nimamo. Pa to bi še zdržali, če bi naša moladina namesto v socialne trgovine hodila v službo, na delo in v šole.

A je mladina pristala marsikje na ulici. Ko bo ulica zopet spregovorila, bo prepozno.