Mestno svetnico je župan predlagal za plaketo, zdaj jo sumijo udeležbe pri nepravilnostih v Ljudski univerzi Kranj kjer poteka revizija. Občina je posegla v LU s trdo roko, zgodba pa se nedaljuje...No, v preteklem tednu smo se pri Trmi veselili zaključka enoletne zgodbe o tem, kako si nekateri (konkretno zopet mestni svetnik kot predsednik športnega kluba) predstavljajo demokracijo: a na koncu je moral v klub včlaniti nekoga, ki mu očitno ne ustreza....

Kranj dobiva prvo socialno trgovino, ki naj pomaga mladim. Smo veseli? Niti ne: trgovina in humanitarna vsebina sta v redu, a nekoč cvetoče industrijsko mesto si zagotovo zasluži še česa - ne le revščine. Zdaj, ko čakamo na dokončanje sage o projektu Gorki (naša oblast trdi, da je vse v najlepšem redu), se nam obeta vsaj nekaj velikih gradenj. Obenem pa se po Kranju že šušlja o novih županskih kandidatih, ki naj bi že preverjali "volilne baze". In ključno pri vsem je, da politika že zopet računa na svojo vodilno vlogo. Mi stavimo na nove ljudi, se je Kranj sposoben organizirati in z neodvisno listo napraviti premik naprej? Bomo videli.

Drugače pa običajen teden: zopet rop enega bencinskega servisa, zopet poraz prvoligaša Triglava, zopet sojenje tihotapcem drog. Ja, nekatere stvari se ponavljajo. K sreči je jesen lepa. Ne lepša od mehiške kjer naša uradnica še do konca novembra dela za nas - na daljavo.

Dober občutek, kajne?