Orli so pohrustali zmaje: k sreči je poleg Kranja še nekje Ljubljana. In tam se z identiteto mesta in njegovo vsebino žal šport ne more več enačiti. Preprosto so v prestolnici mojstri kot smo v Kranju - ali pa še večji. Hokej, košarka, nogomet - vrstni red ni važen - je potop zmajčkovega gnezda. V orlovem gnezdu pa smo vsaj v "fuzbalu" zmagali. Zasluženo. Pošteno. In pomislite: Olimpija je na osmem mestu - za njo sta le Novo mestno in Kranj. Kako je že rekel v času trdega komunizma Rus, ki ga je Američan premagal v teku (tekla sta samo onadva): "Jaz sem bil drugi, Američan pa - predzadnji!" Ja, v kraljestvu slepih je enooki kralj, smo zapisali že velikokrat...

V tednu, ko so se zasajale milijonske lopate za milijonske naložbe, so začeli prenavljati dve kopalnici. To je kranjska simbolika: v Športnem centru podgane iz kopalnic, v kanale in jarke pa milijoni evrov. In še nekaj - čakamo na razrešitev uganke o čistilni napravi. Ta še kako zanima krajane Drulovke in Orehka. In je podžupan Homan razložil - da so vsi malo debelo gledali?! Čistilna sploh še gradbenega dovoljenja nima...Obe kopalnici ali slačilnici pa sta seveda sramota Mohorja Bogataja in predvsem Nade Mihajlović. Ministrica za šport kranjske vlade je ob drobni laži, ki si jo je privoščila pred leti, na ta način dokončno odpisala Kranj z zemljevida slovenskih stadionov. Koper? Zgleden. Nova Gorica? Dobra. Velenje? Odlično. Celje? Fantastično! Pa nismo omenili zbledelih Lendave in Ajdovščine. Ja, to je njihov Kranj. Te elite, te oblasti. Naš ni tak: želimo boljšega.

Ne vemo, če je bil prejšnji teden lep. Če nam ga zavida mestna pravnica in uradnica, ki za nas dela iz Mehike. Da ne pozabimo, seveda. Do konca novembra vsataj ob enih zjutraj (po mehiškem času) in dela za nas sedem ur "na daljavo". Tudi prejšnji teden...Lepo, a ne?