Tragičen je lik našega župana Mohorja Bogataja. Prišel je pred 100 razburjenih občanov in povedal, da vsem želi lepo okolje. Potem je umolknil. Če je bila kaj vprašana "občina", je vstal nadžupan, direktor Mitja Herak. On je odgovarjal, on se je soočil z vprašanji, pripombami, množico. In kje je sedel odgovorni (politična odgovornost, so poudarili včeraj) Bojan Homan, vodja projekta Gorki? Na stranski klopi. Kot šolar v oslovski klopi. Ne pri županu, ne pri nadžupanu. A je odgovarjal kot je vedel in znal. Vsaj to. Župan pa je bil tiho.

Ovce blejajo. In ovce strižejo. Ljudje (3500) na Drulovki in Orehku niso vedeli, da so nekateri že izposlovali finančne ugodnosti od mestne oblasti. Ljudje niso vedeli, da se bo gradila povsem nova in sodobna in boljša in bolj primerna čistilna naprava. Pač pa vedo, da bo tik ob prvih hišah. Nekaj deset metrov proč. In zdaj, ko je ogrožen celoten projekt, se je mestna oblast spomnila, da je ljudem treba kaj povedati. Med tem so potiho sklepali kravje kupčije. Da pa na tak zbor pripeljejo moderatorja, ki milo rečeno tja ne sodi, je samo dokaz, kaj smo. Ovce. Pa ne samo na Drulovki in Orehku - povsod. Ker nas tako mestna oblast preprosto lažje vodi in striže. Vse bomo mi plačali!!!

In še o županu, ki je molčal, da bi stotim odgovoril. Mar je res mogoče, da prvi človek občine nima pojma o ničemer? Mar je res, da vodi občino direktor uprave in njegovi partnerji? Mar je res mogoče, da za to upravo z desetinami zaposlenimi dovoljenja ureja posameznik, ki je občina že plačala 10 000 evrov - brez razpisa, z naročilom? Mar je res mogoče, da prvi človek ne vstane in ljudem kaj pove, razloži? Tragična je bila podoba Kranja in njegovega župana.

Javna tribuna je razgalila odnos oblasti do ljudi. Na skrivaj se dogaja zakulisje velike naložbe, ki jo vsi potrebujemo. Ali potrebujemo tudi skrivalnice in molčečega župana?