Tragična nesreča je vzela človeško življenje, požar v Hrastju pa je zopet izpostavil naše gasilce, reševalce in druge, ki so vedno pripravljeni pomagati. In k sreči takih ni malo, Kranj ima po tej plati res učinkovite službe, sposobne ljudi.

Požar gasi mestna oblast na Drulovki, Orehku. Čistilna naprava bo, ljudje pa hočejo rente, ker bodo stanovali le malo proč. Mestna oblast je bila še enkrat zasačena pri delu "za hrbtom" javnosti: ničesar niso povedali o paktu z nekaterimi krajani, ki so jim obljubili - drobižek. Med tem pa so najeli še enega vsaj čudnega svetovalca, ki so mu plačali že deset jurčkov zato, da se ukvarja z zahtevami krajanov in išče okoljevarstveno dovoljenje. In Gorki bo na občino vsaj za nekaj časa pripeljal deset dodatnih ljudi v v službo!? Tudi tega do zdaj niso povedali...

Zapleti nastajajo v Kranju zaradi skrivanja. Na javni tribuni se je za molk skril župan. Ni znal, ni imel kaj povedati ljudem? Na strokovnja vprašanja domala v vseh zadevah vedno odgovarjajo sodelavci. Logično, ni ga župana, ki se na vse spozna. Očitno pa je tu nekje eden, ki se ne spozna na - nič. Kdo je na Slovenskem trgu komu lutka? Kdo dejansko vodi občino? Kdo je odgovoren za vse, kar se dogaja in nam ponovno Gorki visi na nitki?

Vprašanja bodo prej ali slej dobila odgovore. Zavedati se moramo, da gre za naš denar. Sleherni cent za vse tole gre iz naših žepov!