Proračun 2014 je pred vrati, mestni svet ga bo sprejemal naslednji teden. Zadnji v tem mandatu te oblastin in te koalicije. Letos smo bili res veseli pridobitev...? Katerih? Kaj je ta oblast naredila? V tem letu? Gorki pod vprašajem, o njem posebej. Ampak: ostalo? Dokončanje ulic in tlakovanja in asfalta in kanalov je projekt, daljši od vladavine Mohorja Bogataja.

Pomislite: glavna naložba sta dve kopalnici pod tribuno, s slačilnicami vred. Za zjokat: namesto nove tribune se nekaj zidarjev in pečarjev trudi iz grdega račka narediti laboda. Zraven je prazna hiša, ki je bila izpraznjena, ker se bo gradila nova tribuna. Zdaj si lahko spomenik razdelita župan Mohor in podžupanja Nada. Oba "zaslužna" za to sramoto.

Blažunova gostilna bo postala medgeneracijski center. Kranjska fondacija Vincenca Drakslerja se je skoraj povsem umaknila iz boja proti odvisnosti. Zdaj je v modi socialno podjetnišvo. Letos se na tej proračunsko sprejeti naložbi ni premaknil niti kamenček. So prosili dobrotnika pol leta, da ni umaknil nekaj sto jurjev vrednega darila. Od takrat pa - nič. No, zagotovo bodo načrti kmalu nared...

Mavzolej bivšega župana na Jelenovem klancu: vložena sredstva, ki jih proračun ne vsebuje, a se jih vedno najde "na ustreznih postavkah"! In zdaj to betonsko skrpucalo krasi dostop pešcev v mestno središče. Je šlo nekaj deset jurjev za ta luksuz, ki je kaprica mestne oblasti+bivšega župana. Bi k vam prišli prestavit pešpot, ki vam ni po volji???

Poračun pride za proračunom. Z veliko verjetnostjo, da bomo zopet v mestnem svetu gledali iste ali podobne obraze. Ki nam krojijo usodo, ki je vse prej kot vesela: Kranj bo ob vsem tem "zapufan" kot še nikoli. Proračun za 2014 je v luči 2013 logično nadaljevanje. Česa? Pojma nimamo.

Župan=prišel brez programa=zmagal brez programa=vlada brez programa.