Saj ni res pa je: nastaviš direktorico, ki nima pogojev = prilagodiš razpis = koalicijsko podpreš njeno direktorovanje= mižiš ob poslih, ki jih daje strankarskemu kolegu= pozabiš, da ne zna (dovolj) angleško!?

Kranj danes. Gorenjski muzej danes. Šefica sveta od občine poslana gospa, ki je vedno prva in glasna, ko gre za pravico, zakonitost, resnico. Pohvalno. Ko pa "njena" direktorica naplahta davkoplačevalce in ne opravi kar bi morala, je tiho. Ker ne ve, kaj je podpisala z njo? No, slabo. Ker noče vedeti? Še slabše. In zdaj bi direktorici dal še pol leta, da končno opravi tisto reč - z dvema letoma zamika!?

Norosti kranjske oblasti so tragične. Ljudska univerza je razgalila početje sedanje mestne svetnice, a tudi občine, ki je vse to "nadzirala". Politika nastavlja večino ljudi po javnih zavodih. Ko so skušali urejati zadeve v Zavodu za šport, so naleteli na "mino". Ni šlo, da bi rušili uspešnega direktorja, a je bila akcija pripravljena. Na Ljudski univerzi je nastala afera, ki je izpostavila kadrovanje - zdaj naj bi bili ukrepi mestne oblasti celo vprašljivo zakoniti, trdi opozicija. V Gorenjskem muzeju pa strankarska svetnica iz Bohinja dela kar hoče. In se občini na pozive sploh ne odzove. Mohorja Bogataja ignorira kot šolarčka: saj ima koalicijsko podporo in močno SDS za sabo.

Znameniti stavek naše nekdanje svetnice in Kranjčanke in zdaj premierke je dobil sprevrženo inačico v Gorenjskem muzeju: "Vi dont nid mani, vi nid tajm!" Res je: direktorica denar že ima vsak mesec v obliki (nezakonite?) plače, le časa ji manjka. Da bi se naučila angleško. Bohinjščina ne šteje med tuje jezike čeprav bi jo tam vprašali: "Ča pas bla?" In bi težko odgovorila "Na izpito za angleščino!"