Zmago Zadnik (LDS) je iz politike in svetniških klopi odšel razočaran nad delovanjem mestne politike. Ki je "žrla" (po količinah sodeč) meso in pila alkoholne pijače in kupovala vsemogoče na naš račun - zakonito in pošteno in pravilno, trdi svetnik in pravni strokovnjak Stane Boštjančič (SD). Hermina Krt (nesojena županja) je odšla iz politike in sveta, da bi v svetniško klop sedel Jakob Piskernik - Merkurjev boter, kot se reče? Razpadla je županova stranka, svetnik Jože Lombar pa je bil tudi veliki zaslužkar z občinsko koncesijo za parkiranje, šef stranke, blagajnik, tajnik in tudi najemodajalec prostorov. Se je kaj zgodilo!? Darjo Kovačič (LDS po Zadniku) je župan najprej predlagal za nagrado, zdaj pa predlog umaknil. Je za njo nekaj čudnega ostalo na Ljudski univerzi, ugotavlja ista občinska oblast, ki je pozabila malo bolj pogosto preverjati dogajanje. Svetnik Klemen Valter (SDS) je 30 000 evrov zaslužil po zaslugi direktorice Marije Ogrin, ki vodi Gorenjski muzej (SDS) in ima botrico v podobi svetnice Andreje Valič Zver (SDS), ki je zamižala ob vsaj spornih pogodbah. Svetniki SD Dermota, SDS Kristan, SD Fekonja so se lepo zaposlili v mestnem podjetju Komunala - potem, ko so pristali v politiki, jasno. V prihodnje pa bomo odkrili še svetnika, ki naj bi svoji stranki kradel, utajil denar, kakor hočete. In potem odšel iz stranke. A ostal mestni svetnik!?

Oni nas vodijo. Oni odločajo o milijonih. In na čelu je človek, ki je pristal v kazenski preiskavi. Mohor Bogataj, župan. Ki nam je zamolčal, da dejansko živi izven občine, a se za kandidaturo pač šteje njegov uradni naslov v Kranju. Dvolično? Brezoblično? To je kranjski mestni svet. To je strankarska oligarhija, ki naj bi skrbela, da bo nam lepše.

Karavanški fen je prinesel ogromno škode. In ni zapihal na Slovenski trg 1. Podoben je bil naši oblasti: udaril je po "navadnih", vplivne je pustil pri miru.