V mestnem svetu sedi politik, ki je osumljen, da je med svojim političnim delovanjem odtujil manjšo vsoto denarja, ki bi jo moral prinesti v blagajno NSi. V stranki bodo krščansko o(d)pustili kazenski pregon, a bi ga morali začeti - če bi seveda sumi držali, če bi želeli spoštovati zakone na katere se sicer tako radi sklicujejo. Svetnik vse zavrača, je že nepovezan in brez stranke, a s prijetnimi prihodki - konec koncev je mož nezaposlen!?

V Gorenjskem muzeju sedi direktorica, ki ji je politika precej pomagala k vodilni funkciji. Potem je sama pomagala politiku, da je zaslužil z muzejem okoli 25 000 evrov. Nato je mestna oblast po sedmih mesecih ugotovila, da gospa (lokalna svetnica SDS v Bohinju) ne izpolnjuje pogojev za vodenje muzeja, ker v dveh letih in pol (do zdaj) ni opravila izpita iz tujega jezika kot bi to morala storiti.

V kranjskem nogometnem klubu so poskrbeli za medijsko odzivnost: namesto na prijateljsko tekmo v Avstrijo, so štrajkali. Tako nekako se je končalo v Murski Soboti, Lendavi, Ajdovščini, na Ptuju in še kje. Preprosto ni denarja. In potem ne bo nogometa? Športa? Resnica je nekoliko drugačna: vse bo, a le po starem načelu "kolikor denarja-toliko muzike". V proračunu 2014 občine kjer župan še ni bil na nogometni tekmi za novo tribuno ni niti centa. Jasno? Nazorno?

Kranjske zgodbe vse bolj osupljajo. Vsak teden prinašajo nova spoznanja o tem, kdo in kako nam vlada. Raja pa lepo skloni glave...in vsi so zadovoljni. Ali res?