Beno Fekonja je mestni svetnik SD. Ki mimogrede sploh ne bi smel sedeti v svetniški klopi. Je namreč navidezno prijavljen v MO Kranj, sicer pa je občan sosednje občine. Olajševalna okoliščina: tega ni nikoli skrival.

Beno Fekonja je predsednik nekega kluba, torej deluje v civilni družbi. Najprej je uvedel na spletni strani cenzuro in onemogočil (z imenom in priimkom podpisana) različna mnenja. Nato je skušal onemogočiti enemu od navijačev, da bi postal član kluba. Šele državna inšpekcija ga je v to prisilila.

Beno Fekonja je odgovoren za finančno poslovanje. Na slednjega opozarjajo upniki - od igralcev do trenerjev in sodnikov. Dolgovi? Navijači, del iste civilne družbe, pričakujejo odgovore.

Ta zapis ni uperjen proti človeku, ki =beno - gre za drugo sporočilo. Ljudje, ki svoj ugled kujejo v javnosti, morajo biti transparentni, jasni, odgovorni. Morajo odgovarjati za svoja dejanja. Morajo biti zgled vsaj v odnosu do tistih, ki jih vodijo. Volivcev ali/in igralcev, saj je vseeno.

Danes v Kranju vsem pred nosom propada športna ustanova, ki jo vodi mestni politik. Daleč od tega, da bi njemu prišili krivdo za gole in točke in prazno blagajno. On je samo proizvod okolja kjer je dobro in prav, če se lažno prijaviš, da lahko odločaš v občini, ki s tabo dejansko nima nobene zveze. On je samo proizvod okolja kjer nek klub ali društvo ali skupina ljudi ne pomeni temu okolju nič. Morda le promocijo za druge, politične ali osebne pridobitniške cilje.

Zakaj ljudje nočejo nič imeti s politiko? Zakaj nihče noče v upravne odbore klubov, društev? =beno odgovarja sam po sebi. Je res treba biti cenzor, kršitelj predpisov ali celo diktator, da bi si pridobil karizmo in ugled? Ali ni bolje in lepše in ljudem bližje, če pokažeš rezultate dela? Ne v Kranju, ne v športu, ne v politiki, ne ....Žal.