Na Božič pred dvema letoma je kr.trma.si postala dejstvo. Zato bo zadnji mesec pred dveletnico tega dogodka morda še bolj v znaku tistega, kar se je in se in se bo v Kranju dogajalo. Pretekli teden smo se spomnili, kako je kranjski občan zaman prosil protikorupcijske odstopljene šefe, da mu sporočijo kaj o knjižnici in milijonu in pol, ki smo ga dodatno plačali: je koruptivno ali pravilno? Politika sicer trdi, da je pravilno in zakaj jim ne bi verjeli, če bi štampiljko pristavila še famozna komisija?

Teden za nami je bil tudi v znaku tišine: kaj je z okoljevarstveniom dovoljenjem za čistilno napravo? Kako je z razpletom z znanjem angleščine direktorice muzeja? In tako naprej in tako dalje: no, so pač priprave na občinski praznik zdaj v ospredju. In pa vrnitev naše pravnice na občino. Tri mesece se je za nas trudila iz Mehike, postali smo atrakcija!?

V športno zgodovino so vpisali kolesarja Bojana Ropreta, plavalca brata Petrič. V Kranju pa se bo v manj slavni del zapisal mestni svetnik in predsednik NK Triglav Beno Fekonja: štrajk, dolgovi in porazi so se začeli lepiti na klub, ki je bil pojem skromnega, a transparentnega delovanja...

Do Božiča in dveletnice je mesec dni ali malo manj - dogodkov pa ne zmanjka, kajne? Danes zvečer bo mestna elita praznovala na Brdu. Tudi priznanja bodo. Ne vsa, ne vsa enako sprejeta. Tak je danes naš Kranj - Prešeren bi se zapil. Je zato čudno, če Bojan Bešter, današnji lik Prešernov, svoj komorni kulturni dogodek posveti prazniku sredi mesta, odgovorni za prazno mestno jedro pa gredo na - Brdo!?