Pri gradnji "obvozne poti mimo bivšega župana" je vse v redu: so urejali brežine in tudi pot je bila nekje skrita. V proračunu, jasno. Podjetje, ki je to delalo, je vsa dela dobilo "po enostavnem postopku" kjer ni razpisov. So le zbiranja ponudb kar je seveda velikokrat marsikje samo farsa. Vse je vodil en občinski uradnik, podjetje pa je sicer za občino veselo delalo zadnji dve leti - prej pa nič. Skoraj 300 000 evrov je lep znesek po enostavnih postopkih... Eden takih, ki je tudi zmagoval pri občinskih delih nam je nekoč povedal, da je "direktor mestne uprave le povedal, kako je treba sodelovati na razpisih, da je vse v redu". In je potem tudi omenjeni prevoznik zmagoval pri oddaji del.

Za dementne, ki so "pospravljeni" na oddelku doma starejših, v proračunu ni denarja. Vsaj ni ga še bilo, ko je prosil eden od svetnikov usmiljenja. In proračunska telovadba je vedno taka, da se da en "Grosov mavzolej" skriti, za dementne pa zmanjka. Kje je medgeneracijski center iz proračuna za letos? Kaj se je spremenilo "pri Blažunu" kjer bo v nekdanji gostilni to nastalo? Nič. Se je pač zavleklo to in ono, ni problema. Pa drugo leto. Kam gre v takih primerih denar, ki ni bil porabljen? V naslednje leto ali "na druge postavke"!?

Enostavni postopki, pogosti izvajalci del za občino, bolj ali manj zasebno izsiljene gradnje ipd. so pač bile in bodo. Ampak: v zadnjem času nekj nekaj o neki korupciji govorijo v neki državi? Hojla, kdo je torej odločil, da neka pot gre mimo hiše bivšega župana "na njegovo zahtevo"!? In zakaj - na primer - na isti način še meni ne ureja občina medsosedskih zadev? Iz javnega denarja, jasno!?

Prihodnji teden bomo sprejeli: največji proračun, največjo zadolžitev in - novo uro telovadbe. Kjer je vse mogoče.