Svetnikov je vse več. Brez greha so. Njihova dejanja so nekaj posebnega, nadnaravnega. Ljudje v njih vidijo uteho, upanje, zgled.

V kranjskih svetniških klopeh sedijo svetniki Frelih, Lombar, Primožičeva, Zaletelj. Tudi oni so svetniki, a samo kranjski. Njihova dejanja je mogoče povzeti takole: brez greha so naročili, plačali in pojedli za 5000 evrov mesnin in drugih dobrot. Denar je šel iz naših žepov, iz proračuna.

Trdijo, da so vse to pojedli na srečanjih z interesno bazo. V imenu slednje (imamo interes, a nismo njihova baza) bi radi spisali kazensko ovadbo zoper tistega, ki je omogočil tako porabo našega denarja. Radi bi nadomestili župana, nadzorni odbor, vse zgražajoče ljudi v tem Kranju. Radi bi preprosto prijavili, da je nekdo naročil in plačal mesnine, potem pa za njimi ni sledu.

Razen, če se javi interesna baza. Kakih 1000 ali več ljudi, ki lahko pojedo stotine kil mesa, biftka, klobas. Potem ovadba nima smisla. A stranka, ki ji je pripadala svetniška četverica bojda ni štela niti sto ljudi. Oziroma: nihče ni vedel in ne ve koliko. Pa to niti ni pomembno. Pomembno je, da je baza požrla. Ne svetniki, ti so to samo organizirali. Požrli smo mi.

Pod to sramoto se podpisuje javno župan Bogataj in vsi mestni svetniki. Nihče ni odšel na policijo in prijavil tatvino, vredno 5000 evrov. Ker se vse ve, vse je jasno!? Razen tega, kdo je interesna baza in kdaj in kje in koliko je požrla.

Potrjeno pa je, da je baza plačala vse. Vi in jaz in mi vsi.