Peter Prevc je športnik Slovenije, za kranjski Triglav skače! Juhuhu! Veselica. In en glas pri ekipah dobi osamočeni NK Triglav. Dve skrajnosti tistega kar so nam sporočili veliki šefi politike in gospodarstva: kranjski šport je bolj ali manj uničen! Če KK Sava z Mohoričem vred zdaj jasno plačuje še zadnjo kazen za propadle načrte "gorenjskega trojčka" in sponzorstvo usiha tudi najboljšim, potem se je treba vprašati samo eno: kaj je storila politika in kaj gospodarstvo, da ne bi doživljali sramotnih glasovanj?

Odgovor je: nič. Manj kot nič. Če je šlo po zlu stotine milijonov v poslih, ki zdaj ogrožajo tudi našo banko, potem je propad športa nepomemben. Logičen zaključek ali vdanost v usodo? Kako so in smo prosili velike mage v podjetjih za drobtinice? Kako so nam dopovedovali, da ne morejo, ker so odgovorni lastnikom in vlagajo v .... Merkur, Savo ???? Danes sta to dve lupini, kranski šport pa ni več niti to. Politika je v Ljubljani: se bo za Triglav vlekla premierka, bo glas zastavil gospod Erjavec, bodo poslanci in poslanke klicali na pomoč? Zdaj bodo rekli: ne smemo in ne moremo! Kaj pa Luka Koper v državni lasti in s po pol milijona za nogometni klub? Ljudje so lačni, denar pa za fuzbal = ena od krilatic, ki naj bi preplašila. Pa ni ravno tako: v športu vsaj na dolgoročne učinke lahko pomislimo, ko bodo mladi metali na koš ali vteli pedala ali. In kaj so zgledi velikih prinesli mladini - kako odmevni so danes Zlatko Kavčič, Janez Bohorič, Jakob Piskernik, Bine Kordež?

Impotentna kranjska politika se raje nažira z mesninami in alkoholom kot da bi naredila kaj več za to, da bi imeli (vsaj) dober šport. V Celju, Kopru, Mariboru in še kje ga imajo. Mi pa imamo občutek, da se še na podelitvi nagrad športnikom delajo norca iz nas, iz Kranja in našega športa.

Če ne bi bilo tragično, bi bilo smešno.