Kliknite na rubriko Tukaj in zdaj in se malce spomnite leta 2013 na Trmi in sicer. Tako se ga bomo tudi mi: z odmevi na dogodke in seveda dogodki, ki so nas kakorkoli doleteli v tem letu. Prav kmalu pa je pred nami tudi dveletnica delovanja Trme in zdaj vam pa lahko čisto zares povemo: v letu 2012 bo društvo dokončno registrirano in s tem bodo tudi malce bolj trdni okvirji in temelji Trme jasni in znani. Na ta način bo društvo lahko delovalo. Zakaj društvo? Nismo podjetje, nismo pa večniti zgolj kar tako nametani posamezniki - smo pač ljudje, ki imamo radi Kranj. Zato bo Trma dobila tudi svoj podnaslov - kar izviren se nam zdi že zdaj in je povezan s tem, da delujemo na spletu in se izražamo skozi besedo in sliko...

Vse več imamo prijateljev, vse več odzivov in zato smo ponosni na vse, kar smo letos dosegli. Ko bomo prestopili korak naprej v nov čas, bo morda čas za razmislek o resnem, podjetniškem pristopu. Zdaj smo pač popolna improvizacija, ki pa ima dnevno 500, 600, 700 bralcev in sledilcev. Prepričani smo, da je mogoče številko zelo hitro močno povečati. In jo tudi bomo!

Od danes naprej torej o kakšnem odmevnem dogodku v zgornji rubriki, veseli pa bomo še naprej vaših klikov in odzivov. In prav je, da zmoremo tudi samokritiko: če smo kaj narobe napisali in kaj slabega povzročili in nas na to niste sproti opozorili - zdaj je čas za opravičilo! Kajti ne bežimo od kritike in dejstva, da delamo napake. Obenem pa nam tudi pozitivni odzivi dokazujejo, da je zmes vsekakor prava: precej več dobrega kot slabega.

Inventura 2013 torej je priložnost, da ponovimo: bilo je že 1 500 000 (milijon in pol) klikov. Naše povprečje pa je blizu 150 000 klikov na mesec oziroma 5000 na dan. Številka za razmislek in tudi kot obveznost. Trma se je prijela, zdaj jo je treba ukoreniniti. In naš cilj in namen? Ne gre za neke vzvišene cilje - Kranj imejmo radi. Kranj je naš. Kranj si zasluži boljše čase in boljše ljudi, da ga vodijo. Preveč celo za Božička? Morda. Za trmaste ne.