Doma, v službi, povsod: "Daj mi mir!" Kar preprosto pomeni, da si ljudje želimo malce manj pritiskov, malce manj stresov, malce manj nesrečnih novic, afer, negativnosti. Je to sploh mogoče, če pa vsak dan vsako minuto mediji bruhajo same slabe novice. Bolj so črne, lepše in boljše in bolj zveneče so. Preprosto smo postali kafastrofičarji: vsak poskus za kaj dobrega je pod drobnogledo - morda pa je to v bistvu slabo? Tisto dobro, pozitivno, spodbudno ni vredno nič, ker je vse to prekril splošni odklonilni ne. In zakaj je nastal ta negativizem? Korenine ima v tem, kar se je dogajalo in se dogaja. Je mogoče ob vsem tem vendarle dobiti malo miru, malo tišine, malo manj pritiska in stresa in napadalnosti?

Danes zvečer bo čas za to. Premalo je en večer ali nekaj ur za občutek, ki ga vsi potrebujemo: da lahko vendarle dobro prevlada, da se lahko rodi kaj novega, boljšega. Pa so ta občutja vsekakor v ljudeh, prav v slehernem od nas. Priznamo, da tudi mi skozi leto ne skoparimo z vsem, kar je na nasprotni strani, ima negativni predznak. Iskali bomo bolj vneto v prihodnje tudi dobre zglede. Enega danes celo objavljamo.

Ljudje bodo rekli: kako naj bo dobro, če je slabo in bo še slabše? Iskanje spodbude in dobrote je vendarle človeku lastno. Preveč smo podlegli zastrupljevanju: prav povsod, od doma do službe, družbe. Enostavno smo s tem le še pripomogli, da tisti iskani mir v nas in okoli nas težje najdemo.

Zato vam tega želimo. Vsem in vsakomur posebej. Koščka miru in sožitja, razumevanja, celo odpuščanja. Človek je bogat, če to zmore. Torej: "Daj mi mir!" dobi odgovor. Z dejanjem.