Kaj poleg nacionalne heroine še buri smučarsko javnost? Kdo bo vodil delegacijo v Soči, kdo bo vodil Smučarsko zvezo, kdo bo pobral provizije od poslov s sponzorji, kdo bo direktor in kdo...

Smučarija je področje kjer so padli Primož Ulaga (predsednik ali direktor ali biznismen ali vse to), Jure Košir (pogrnil kot avtoriteta, lepo se ga spomnijo na hokejskih Jesenicah), Bojan Križaj pa nekoč tudi ni uspel svoje smučarske osebnosti pretopiti v funkcijo, uspeh v slovenski smučarsko kolobociji.

Na Gorenjskem je bil na aparatih SK Tržič kjer je začel Križaj. SK Triglav (alpinci)? Ne smemo biti črnogledi, vedno so mladi, a za klub v okolju kjer ponudbe smučarije ne manjka, tragično. Kje je Mojca Dežman in kje so Grilci in podobni? Zgodovina!

Danes se naslajamo nad tem, ali Tina joče. Saj je res nespretna s temi izjavami, uspeh in tudi neuspeh slabo prenaša. Enostavno ni všečna. Ampak: zjokajmo se raje sami. Ker so športni dnevi v šolah z vse manj smučarji. Ker si smučar, če imaš denar. Ker to stane še pa še. Ker talenti pač ne vekajo le v zlatih zbikah, najdejo se tudi tam kjer denarja za njihov razvoj sploh ni.

Kranj= smučarsko mesto? Gorenjska=smučarska pokrajina? Vprašanji za razmislek. Župan Kranja se rad šopiri z županovim veleslalomom. Se malo povijuga, popije, kaj poje in še kak evro zbere za smučarje. Humano, ni kaj. Potem pa se isti klub 365 dni ukvarja s preživetjem. Taka je naša stvarnost.

Včasih smo bili smučarski narod. Danes si tega ne moremo privoščiti. Zato Tina lahko joče, a ostaja svetovno znana športnica. Mi pa smo smučarsko obrobje.