Čistilna naprava v Kranju bo. Nova, boljša. Ni dvoma o tem. Vprašanje je le, kdaj. In po čem. In kako. Vsi odgovori so na Slovenskem trgu 1. Pri županu Mohorju Bogataju in neposredno odgovornemu podžupanu Bojanu Homanu. Ki bi ga tudi v SDS nekateri radi čim bolj odrinili proč od morebitnega pomisleka, da bo županski kandidat. Vsaj tak je vtis. Kajti politika mora delati z ljudmi. Ljudje pa so bili v zgodbi o milijonih - poraženi. Dva milijona za risanje načrtov, ni problema. To je šlo, to smo že plačali. Zdaj pa, ko krajani terjajo svoje, je odgovor "ne".

Kot je bil "ne" tudi pri novi tribuni, stara bo kranjska sramota še dolga leta. In se mora župan po medijih hvaliti z - dvema kopalnicama (brez stranišč) in slačilnicama. To je zmogla ta politika. In zato je "ne" tudi za marsikaj drugega - od vrtcev do šol do tržnice do postaje do...Oblast je tri leta vladanja prespala, Kranj pa je probleme obdržal. Če želijo sedaj vse to skriti za čistilno napravo, potem bo tokrat "dreka" preveč. Veliko preveč.

Volilno leto je torej priložnost, da vprašamo, kako so bili reševani naši problemi? Kaj smo dobrega dobili od oblasti, ki vsekakor ni imela samo slabih trenutkov. Problem je samo v eni okoliščini: nimajo česa pokazati. Morda stopnice na Jelenov klanec, ki bodo dražje ob občinske pomoči domu starostnikov? Kje je tu logika in kje so tu pravična razmerja?

Odnos do slehernega krajana Drulovke in Orehka je odnos do vseh nas. Tem ljudem skušajo na pleča natovoriti svojo nesposobnost za odločanje, pogajanje, upravljanje in vodenje. Še enkrat isto? Še štiri leta isto? Razmislek bo morda koristil.