Kranjski mestni svet je ogledalo preživetih časov, a se nam obljublja novo štiriletno obdobje kjer bomo - na primer - vsak mesec dali pet jurjev za županovega svetovalca! Ali pa kakemu bivšemu županu prestavili stopnice, da bo imel mir. Na naše stroške, jasno. Pa so to le drobci zgodbe o tem, kako nam v opoziciji še vedno sedijo ljudje, ki so odgovorni za največje finančne luknje, na oblasti pa so ljudje, ki so sposobni za oblast požegnati sleherno sporno početje.

Imate plastelin? Oblikujte nove politike. Tole, kar imamo, je žal dokaz naše impotence. Ni samo kranjska opozicija smešna združba bolj ali manj nesposobnih kake alternative in ni samo oblast tista, ki to uzkorišča. Kranj je dejansko kot strah: znotraj votel - okoli ga nič ni. Kje je tista mladina, ki bo to premaknila, kje je kritična inteligenca?

Če oblast nima opozicije, je vladanje tako kot ga imamo. Brez odgovornosti, brez programa, brez koncepta - kar bo pa bo. In pri tem je ključno tudi to, da smo Kranjčani in Kranjčanke s tem sprijaznjeni. Kajti: sposobni, mladi, ambiciozni bežijo od politike kot hudič od križa. Močvirje lokalnih in drugih svinjarij se jim gabi, spremeniti nočejo ali ne morejo ničesar.

Mestna opozicija je torej največji dokaz, da je Kranj utonil v kanalizacijo. Tam nekje spodaj se kuje nova volilna strategija: če smo izpeljali Gorki (a ga še niso), bomo še naprej vladali. In kaj je še v kanalizaciji poleg teh zatohlih strategij koristolovstva? Uganite, plava na vodi...