Se lahko zgodi pretres, ki razgalja zakulisje poslovanja kranjske oblasti? Lahko. Se lahko zgodi sprememba, ki bistveno spreminja razmerja moči na Slovenskem trgu 1? Lahko.

Trma je prišla do ekskluzivnih podatkov, ki osupljajo in spreminjajo kranjsko sceno. Kajti take spremembe so znak, da se nekaj dogaja. In to nekaj korenitega! Zdaj so nam jasne tudi nekatere poteze v zadnjem času. A pred Trmo je težko kaj skriti oziroma ljudje danes niso več ovce, ki jih pač vodiš po mili volji.

Kaj se dogaja v zadnjem času s kranjsko oblastjo? Tudi o tem v kratkem, v zgodbi, ki je osupljiva. In tudi zanimiva. Kajti razloga sta lahko samo dva: ali so se odločili nekateri za novo strategijo, za nove ljudi, za nov slog - ali pa je vse skupaj samo slepilni manever, igra na zunaj, navidezna sprememba odnosov?

Zakaj smo tako skrivnostni? Ker sprememba ni kar tako, zadeva vse nas. Konec koncev vpliva na proračun, ki ga mi polnimo. Čeprav smo v politiki neštetokrat slišali "svinje se menjajo, korita ostanejo", je naša zgodba preveč nenavadna, da bi šlo le za običajne igre in igrice.

Igrala se je in se igra pomembna igra. Kdo po novem meša karte?

Berite Trmo.