Kranj je imel od volitev nadžupana. Odvetnika, ki je imel bogate izkušnje in prihodke od občin. In županov. Najprej je v Tržiču svoje storitve cenil na 150 000 evrov, večinoma za časa Pavla Ruparja. Zdaj je skoraj 300 000 evrov zaslužil z Mohorjem Bogatajem. In še 620 000 evrov je pristalo na posebnem računu in usoda tega denarja ni znana. Bo padel odgovor v kazenskem postopku, če ta sploh bo? Lepo bi bilo, ker si tako Gnilšak kot Bogataj zaslužita resnico. In pravico. Ne pavšalne obtožbe ampak pošteno sojenje, če bo njega prišlo.

Toda "nadžupan" je sestavljal tudi politično koalicijio z županovo stranko mesnih požrtij in dvema, ki sta si (bila) kot pes in mačka: Grims(SDS)-Boštjančič(SD). Zdaj lepo vozijo skupaj in pravoverni Branko je mirno gledal, kako nadžupan vsak mesec zasluži več kot predsednik države. Taka je cena v Kranju, tako politiko imamo in take - politike. Ne pozabimo: Gnilšak je najprej podprl vsaj na tihem Boruta Petriča, a na koncu urejal politično podobo Kranja za Mohorja Bogataja. Uspešno!

Kdo je zdaj nadžupan, če je eden vsaj navidezno odšel? Kdo upravlja s Kranjem? Boste rekli: ja, župan! In se bodo ob tem mnogi od srca smejali. Kajti eno je podpisati nekaj, drugo pa je zasnovati veliko ali vse. Protokolarno smehljanje nima nič s trdim delom v ozadju. Kdo ga opravlja in ga je opravljal in ga bo? Gnilšak je rad somišljenike (služabnike?) peljal v lokal v središču mesta ob sredah. So malo pomodrovali in se usklajevali. Trdo delo pa je vedno čakalo Mitjo Heraka. Ki je bil nekoč policist in tudi Gnilšak je bil blizu temu okolju. Direktor mestne uprave je po funkciji močan človek. V stvarnosti pa je v zadnjem času očitno celo postal neke vrste nadžupan. Nadimek pa je bil - pardon - Gnilšakov?!

Volilno leto se je začelo nesporno tisti trenutek, ko je Gnilšak odšel. Ali "odšel". Bister človek se ne bi kar tako odrekel bogati mesečni "gaži" ?! Ali pa je bil kmet žrtvovan zato, da se osvoji kraljico in zmaga partijo, ki bo odločena jeseni, na volitvah!

Iščite kranjskega nadžupana in vsem vam bo jasno.