Recimo, da se občinski hišnik naveliča pometati občino. Preprosto je preveč svinjarije, ne zmore več. Metla je komaj uporabna, smetijo pa ....No, in se odloči kranjski hišnik, da bo od zdaj naprej pometal njegov prijatelj. Trenutno sicer pometa nekje drugje, bo pa še na občini. In ker mu je zrihtal tako pomemben posel, naš hišnik predlaga prijatelju, da mu da malo od plače..Oba sta zadovoljna, ker je pometanje občine bogato plačano!

Tako se lahko deduje dobre posle. Na MO Kranj dobesedno tako počenjajo z eno najbolj donosnih pogodb. Prenesejo jo na drugega. Po svoji želji? Po svojem izboru? Kje pa: po izboru druge stranke, po izboru tistega, ki ga bogato plačujejo. In on najde nekoga, ki lepo naprej prejema znesek, ki je spoštljivo visok in je naenkrat - brez prakse in referenc - mestni odvetnik!?

Krave bi se smejale takim poslom, ki jih s svojim podpisom omogoča Mohor Bogataj. Ki nam v posmeh reče, da mora dokončati posle, ki jih je začel. Tega nedvomno. Takega svetovalca kot si ga je omislil on, Kranj še ni imel. Tako dragega, pomembnega, ekskluzivnega. In zdaj je z enim podpisom omogočil dedovanje posla. Zakaj je za zasmrdel njegovemu zaupniku, ne vemo. Manever za slepitev ali manever v stiski ali gola zasičenost - niti ni pomembno! Bo res odvetnica postala tudi politična zaupnica? Močno dvomimo, njena vloga je povsem drugačna....

Kranjska raja bo pojedla tudi to, ker je KPK v odstopu v Ljubljani. Mi pa smo tukaj, v kraju in Kranju kjer se posli dedujejo, prenašajo drug na drugega. Zastonj? Ne bodite smešni.... Oziroma: bodimo še naprej smešni!