Tajska. Toplo. Sončno. Novigrad. Prijetno. Skoraj domače. Tako bi lahko opisali kraje kjer se da videti našega župana takrat, ko nima dela. Ali pa ga opravljajo drugi - njemu je v bistvu vseeno. Ljubitelj Tajske je bil tam večkrat kot v Športnem centru v Kranju. Logično: v tisti podrtiji še poštenega bifeja ni in ga ne bo...

Kako vse to zmore? Štiri leta ni imel znanih prihodkov do leta 2010, a je vmes korenito prenovil dom. In tudi za to je potreboval dobre izvajalce in seveda družinski proračun. Pa se ne vtikamo v njegove finance, ker je to zasebna stvar. No, ja: pri javnih funkcionarjih je to malo bolj zapleteno, a se vse da in zmore, če je človek pameten. In zato je treba našemu županu čestitati za njegove baterije, ki ga polnijo z energijo. Od slikovitega Phuketa do idiličnega Novigrada.

In kaj se zgodi, če ga ni? Primer zadnjih pogajanj s krajani Drulovke: nekaj je obljubil in odšel. Na Tajsko. Zdaj njegovi najožji sodelavci kimajo z glavami, nova bogato plačana pravnica dviga glas - obljubil že, obljubil, ampak... No, s Tajsko video konference ni bilo - kaj jim je obljubil župan in česa ne bodo dobili, bo pokazal čas.

Ljudje si rešujejo hiše pred hrupom in smradom, župan počiva na soncu. Saj bo Gorki še drugo leto, kajne. Je že obljubil, da ga bo dokončal. Če se bo kaj zapletlo: lep pozdrav s Tajske!