Trojček. Vplivni. Močni. Nedotakljivi. Bohorič. Kavčič/Trček. Piskernik/Kordež. Ko je padla Bohoričeva Sava, so se domine podrle. Vzrok? Nesporno in nedvomno Merkur. In vse kar se je dogajalo v času, ko je svet že drvel v krizo. Kordežev finančni genij je padel na izpitu, Bohoričeva pomoč je Savo spremenila iz deroče v potok. Banke so prevzele Merkur in Savo in posredno tudi Gorenjsko banko.

Ne gre za kako naslajanje. Ne gre za kazanje s prstom. Gre za preprosto dejstvo, da je propadla tudi gorenjska gospodarska elita. Ja, tista elita, ki je lahko sodelovala ali kljubovala politiki, tako močna je bila. Zdaj je čas za kosanje plena. Za končno osvojitev Gorenjske banke, ki bo po pretresih še vedno solidna za te čase in razmere. Razen, če ni z odhodom Trčka čas za odstiranje še kakih skrivnosti ali za okostnjake iz omare.

Koliko let so nam razlagali, kako prodorni in sposobni in sploh ta pravi da so? Bohorič je prodal gumarsko Savo za 200 milijonov! In potem? Turizem ja. Kaj pa handlanje z milijoni in tovariši, ki so si prodajali in prepuščali milijone, premoženja? To ga je odneslo. Kordeža je odnesel lasten načrt, ki je bil transparenten do faze, ko se je začel lomiti. Potem je šlo za reševanje osebnih premoženj na vse načine. In Trček? Moral je biti zraven, ker je bila to dediščina trojčka. Moral je streči ambicijam lastnikov.

Kranj tone v provincialno plenjenje tistega kar je ostalo. Sava ima sedež v Ljubljani, Merkur hira v Naklem, zadnja trdnjava je izgubila zadnjega viteza. V igri 3x3 ni bilo nagrade, dobitek se prenese v naslednje kolo.