Županova stranka naj bi na volitvah (kažejo analize) dobila tri odstotke. No, dve tretjini volivcev pa tudi v Kranju ne ve, koga bi volili. Stranke že opravljajo "tipanje terena", ker je oblast pač slast in se ji je vedno težje odpovedati kot jo osvojiti.

Županova stranka je v Kranju hec. Najprej so zmagali z Mohorjem brez programa. Nato se je izkazalo, da šef stranke in mestni svetnik kar svojo hišo oddaja za "strankarske dejavnosti" in prejema denar iz proračuna. Pa so to hitro prekinili, na vrsti je bila mesna afera. In grehi z njo. In je razpadla županova stranka na dve. Trije in en svetnik, ločeni - za Mohorja pa skupaj. Navidezna ločitev je bila pač povod lakomnosti enega od politikov na lokalni ravni, a vsi skupaj pihajo v isti rog.

Volivci bodo zopet obkrožali. Tudi župana, ki dejansko ne živi v Kranju. Tudi kakega svetnika, ki je prav tako s prevaro svetnik. Vse to je lahko "lokalna folklora" v zaplankanem Kranju kjer je opozicija pač smešnica in ne kako upanje, da bi bilo z njimi bolje.

Trije odstotki za županovo stranko so torej dokaz, da so ljudje nesrečni, zbegani. Verniki strank bodo še naprej pač volili svoje, kaj pa 66 odstotkov tistih, ki čakajo na kaj novega? Kdo bo njim ponudil tudi za Kranj lepše čase ali vsaj bolj pošteno, transparentno oblast?

Mohor Bogataj je zmagal in vlada brez programa. Pa kaj: saj v mestu živijo ljudje, ki ničesar več ne pričakujejo. To je lovišče za vse "mohanglerje" te naše Slovenije. Apatične "molzti" pa že imaš tri ali pa le en odstotem...to je smisel!