Dnevno od različnih uslužbencev, uradnikov mestne občine Kranj dobivamo potrdila o veliki živčnosti. Na Slovenskem trgu mrgoli uradnikov, še več ljudi prihaja z njimi v stik, kontrola informacij pa je stalna in vztrajna: z enim samim ciljem!!!

Kdo šepeta Trmi? Kdo nosi iz občinske hiše "novice"!? Kdo skrbi, da se marsikaj zve? Kdo ...? Uradniki se bojijo srečati s kom, ki naj bi bil "Trmin obveščevalec" ali bognedaj avtor. Strahovlada? Niti ne, toda volilno leto je tu. Bliža se čas obračunov in seveda je treba skrbeti, da je afer in aferic čim manj. Da so čim bolj skriti razni "poslovni dogodki", ki z znanimi izvajalci preveč štrlijo z računi. Gradbena stroka je v ospredju, a tudi drugih ne manjka...

Tragičnost kranjske oblasti sovpada s tragiko stanja nasploh. Župani so po Sloveniji vzeli oblast res korenito v svoje roke. Nekje so lutke svojih gospodarjev (primer boste v svojem okolju poiskali sami) in za njimi delujejo močni posamezniki, ponekod celotna koalicija miži ob spornih početjih (primer boste v svoji okolici našli sami). Politika je ugrabila neštete občine pri nas za svoje talce.

Strah pred razkrivanjem dogajanja je velik. A zanimivo: ljudje se vse bolj pogosto obračajo tudi na Trmo. Ne s škodoželjnostjo, tudi s skrbjo za naš Kranj. Za naš jutri. Zato lahko parafraziramo stari jugofilm (znan zdaj po čevapčičih...), ko nemški oficir pokaže na mesto in ga poistoveti z največjim sovaržnikom: "Das ist Walter"! Hja, tako naj bo tudi z nami Trma=kranjski E.Snowden. In imamo mnoge pojavne oblike..... In jih bomo še imeli, registracija društva je v zaključni fazi. Poskusni čas Trme se je spremenil v pozitivno zgodbo. Zakaj pozitivno? Število bralcev narašča...Za to gre!