Kaj pa zdaj? Olimpijska kolajna v Kranju: slikanje pomembnih, trepljanje po ramenih. Prej? Prej pa je bil kranjski šport pač nebodigatreba. Pa ne, da bi iz proračuna ne dajali pomembnih vsot. Pa ne, da ne bi imeli športnikov, asov, objektov. Toda: kaj je storila sedanja oblast v skoraj štirih letih za šport? Ustanavljala je v zakulisju Športno zvezo = še enega od preživetih ostankov starih razmeriij v športu. In gledala podiranje tribune, skakalnico brez luči. propadanje vseh športov v krizi. Da so krivi samo oni? Ne, ni res. So pa sokrivi. Veste, zakaj? Zato, ker naš župan še ni bil na nogometni tekmi Triglava, pride pa na veselico ob koncu sezone na kozarček. Žalostno.

Od kod Besnici kolajna? Od kod so asi in prvaki in trmasti športniki? Nekoč je bila bivša država in bivši sistem. A je v tistem času neka KS iz kranjske občine dobila nagrado za najbolj športno v državi s 25 milijoni ljudi. Vsak teden so zbezali ljudi na plano, vsak dan kaj organizirali. Kokrica. Z Dežmanom, Zajlo Roblekom, Vrlijem in ostalimi, ki so se to šli. To so temelji.

Športniki so nekoč silili mestno oblast k razmisleku, da bi bil Kranj v nazivu športno mesto. Dobro da ni. Kajti, ko dobivamo olimpijske kolajne, nas Šenčur tepe v košarki, vaterpolo nima za tekmovanja, kolesarstvo izgubi tradicionalnega sponzorja in....Ja, kolajna marsikaj skrije, kajne? Kranj potrebuje nov odnos do športa. Potrebuje ponovno sodelovanje gospodarstva.

Gorenjska gradbena družba sredi Kranja? Seveda. Komu oni pomagajo? In kako jim mi pomagamo, je znano. Milijonski posli v kranjski občini se dogajajo leta. Oni pa sponzorji v Šenčurju. Ali pa koga podpirajo tudi v Kranju? No, ne v športu....