Dober dan! Lahko ponudim dobro službo. Občinsko. Ja, razpis bo. Ampak: koga to zanima? Mi že vemo, kako bo in kdo bo in kje bo! Vi ste pa sposoben kader. Na vas računamo. Predlog skritemu adutu za dobro plačo in občinsko službo.

Dober dan! Seveda boš ti. Jasno. Zadovoljni smo, dobro delaš. Samo prijavi se. Razpis je formalnost. Saj te poznamo. Blef po politično: metanje megle tistemu, ki je že odpisan za isto službo.

Tako to poteka v Kranju. Ne samo v Kranju. Verjetno povsod. Zato ljudje bežijo od politike in politikov kot hudič od križa. Ker si enkrat z njimi v krogu in te po mili volji izkoristijo, brcnejo proč ipd.itd. Kdo bi se tega lotil?

A je vprašanje morda tudi drugačno: ali ni čas za drugačno politiko? Za drugačne ljudi? Da nekdo iz vrha MO Kranj ponuja službe kot jabolka branjevke, je žalostno. Za povrh pa je še pomemben politik pomembne stranke.. Ogledalo naše oblast.

Razbijmo ogledala take vrste. Poglejmo se v drugačnih. V takih kjer bomo upali sami sebe pogledati v oči. Trma je poskus ogledala. Smo daleč od pravega. Koliko? Toliko kot je naša oblast daleč od prave oblasti. Tiste in take, ki jo hočemo.