Pomislite: župan mesta, ki ima okoli 50 milijonov proračuna, se javno pohvali: prenovili smo dve kopalnici in slačilnici (za stranišča je zmanjkalo denarja...)! Smešno, žalostno, tragično? V mestu kjer je šel razvoj mimo, sta dve kopalnici v Športnem centru "povzetek delovanja" in podlaga za "nadaljevanje začetega"!? Vsa kranjska beda in mizerija je doma v dveh slačilnicah in kopalnicah: če drugega ni, je to tudi dobro. V štirih letih ni Kranj posodobil ali uredil nujnih zadev, kaj šele zmogel kaj za prihodnost. Oblast sedanje podžupanje SD Nade Mihajlović je prevzela "fevd", ki se mu reče družbene dejavnosti. Kjer si javno ali na tihem delijo ali se ravsajo za dele pogače s SDS (na primer: muzej). Ampak: celota? Ob Prešernovem gaju je ena največjih kranjskih sramot kjer bo zdaj "samopostrežna" s šolo, vrtcem ipd itd. V Športnem centru je podrtija, ki nekoč lahko pade skupaj in terja človeška življenja. Kdo bo kriv in odogovoren?

Družbene dejavnosti so v Kranju zmedena podoba sedanje oblasti. Kje je novi medgeneracijskih center v bivši gostilni? Že lani so imeli denar zanj v proračunu, a tudi sedaj je vse še na začetku. Podžupanja tega nereda, te odsotnosti koncepta, tega pomanjkanja reševanja akutnih problemov ima na grbi kar zajeten spisek grehov: zmede in malverzacije v javnih zavodih (čast izjemam), naložbeni mrk in problemi, ki gredo tej koaliciji na dušo: od starih stavb za vrtce do Športnega centra, telovadnice v Stražišču ipd. itd. Uspešno so preneseli le koncesije za telovadnice na "zdravi del" propadlega gradbinca. In kdo zdravi del ima v lasti? Eden največjih lobistov v državi...

Taka so dejstva, ki so začinjena še s kakšno kadrovsko svinjarijico. Ena se obeta kmalu. In tudi tam je vrh občine debelo vpleten. Ponavljamo: naš kranjski problem, naša kranjska oblast. Mi jih volimo znova in znova!?