Direktorice Gorenjskega muzeja ne more rešiti niti njen vsemogočni strankarski poglavar, v Kranju so ji nažajfali desko kot se temu reče. Ali pa si jo je sama s kopico odločitev in kršitev?

No, ja: narod naš dokaze hrani in se spomni, kako so strankarsko složno pri SDS podprli "svojo" direktorico in domnevno žlahtnico enega od kranjskih politikov. Pa ne samo to: Marija je potem dala in daje posel strankarskemu kolegu in mestnemu svetniku SDS Klemeni Valterju....Ker se pač iz stranke poznata, prostodušno priznata. Zgodba, ki bi morala na noge dvigniti opozicijo, kritično javnost. Pa nič: dokler se Marije ne lotijo še v njeni ustanovi in ji najdejo "formalno napako iz angleščine". Zdaj bo pa morala iti.

Marija je kolateralna škoda kranjske politike. Kajti koalicija jo je "kadrovsko usklajena" požegnala. In so dvignili roke pri SDS, SD, ipd. Složno, kot eden. Zdaj pa jo bodo nagnali. Vmes pa ni trpel le ugled direktorice, ki je pač obula prevelike čevlje. Trpi muzej, ljudje v njem, trpi ugled občine, kulture.

Kaj pa politika? Njen ugled v Kranju le težko trpi, ker je že na točki kjer trpljenja ni več. Je le vdanost v usodo in dejstvo, da je kadrovska strankarska kuhinja še enkrat več skuhala, mi pa smo pojedli. Ali pa še bomo. In medtem se rojeva ista zgodba. Žlahtnik nagnane direktorice spet kadruje. Tokrat za drugo kranjsko javno ustanovo. Kako kadruje? Še preden je bil objavljen javni razpis, že ima svoj kader!? Noro, a preverjeno res.