Na naslovu kranjskega župana živi veliko ljudi. Če je soditi po poštnih nabiralnikih vsaj pet. Z Mohorjem vred. Če bi sodili po poptnih nabiralnikih živi naš župan ločeno življenje. Njegova življenjska sopotnica ima poštni nabiralnik na Selu pri Žirovnici kot smo zabeležili že lani. On pa na Planini. In tam ima svoj zvonec na vratih tudi najemnica Nataša. In še kdo..

Se spomnite pravljice o Mojci Pokrajculji? Le koliko se jih lahko stisne k njej preden poči lonček .... tako nekako baje gre. Nismo preverjali, ali je Mojca Pokrajculja v pravljici zaračunala najemnino vsem, ki so se zatekli pod njeno streho. Preverili pa smo, da to počne v svojem stanovanju naš župan. In ima vsep o regelcih s pogodbo urejeno. Je kaj narobe? Niti ne. Njegova stvar, kaj dela z osebnim premoženjem. Občudujemo ga lahko, da ob napornem delu tako rekoč pod svojo streho zmore še podnajemnico itd. ipd.

Na javni novinarski konferenci je Mohor Bogataj (ne)službene vožnje, dejanski kraj prebivanja ipd. pojasnil, da ni nič pojasnil: "Volitve se bližajo!" je ugotovil. Na moč pravilno in točno. Priložnost torej, da nam v kampanji pojasni kjer je živel štiri leta, kje je bil zaposlen pred županovanjem, kakšno je njegovo premoženje ipd. itd. Ali pa bo tudi takrat umolknil ali celo zadevo pripisal zlonamernim radovednežem, ne vemo.

Vemo pa, da kranjski davkoplačevalci plačujemo (tudi) njega. In se bomo odločili, ali je tega dovolj, ali ne. In potem bo vseeno kje dejansko stanuje in kje je samo prijavljen, koliko stanovanj ima doma ali v tujini ipd. Če bo zopet navaden državljan, bodo mnogi odmahnili z roko. Če bo zopet župan, se bodo pravljice po kranjsko lahko nadaljevale.

In ima prav: volitve se bližajo. Za vse.