Recimo, da je čas norčav. Ali pa smo taki ljudje. Ampak: maske je treba prej ali slej sneti. Kdo v Kranju jih nosi? Kdo v tej naši politični eliti je stalno pod masko? Ali veste, kateri mestni svetnik kadruje zanimive kadre v svete javnih zavodov? Ali vam je morda znano, kateri državni uradnik ima pod streho svojega stanovanja "navideznega sostanovalca"!?

Vprašanja bi lahko nizali vnedogled. Čas je, da maske padejo. In padajo že. A se mnogi še otepajo in skrivajo svoja početja. Prav. Mi nismo sodniki, smo pa opazovalci in priče. Ne gre več, da bi naši izvoljeni imeli privilegije, ki bi jih za povrh še skrivali. Kajti: imamo župana, ki za štiri leta pred izvolitvijo ni bil pripravljen povedati, kje je bil zaposlen in kaj je delal!? Pa smo ga vseeno izvolili. In imamo opozicijo, ki je komaj vredna te besede. Kajti, ko je na vrsti "mesna afera", so vsi koalicija želodcev, ki prenesejo veliko.

Kdo nam dejansko vlada? Je mogoče, da nam je dolga leta vladal človek, ki je dejansko "nategnil" vse s tem, da je vreden Kranja, a dejansko v njem ni živel vsaj že pet let ali več!? Je mogoče, da je ob tem vsaj molčal o svojem "dvojnem življenju", se izogibal javnosti, odgovornosti, transparentnosti!? Je. In je mogoče, da obljublja novo kandidaturo in da ga (vsaj slišati je politični šepet) podpira najmočnejša kranjska stranka!? Tista, ki je najbolj poštena, ki odpira arhive in ne priznava sodišč, ki sodijo napačno? Prav je, da maske padejo in bodo padale in padle.

Pustna sobota bo prinesla norčevanje. Je v Kranju 365 dni pustni čas?