Koliko stanovanj ima Mohor Bogataj in koliko nepremičnin sploh? Kje dejansko in kje navidezno živi? Kakšne ugodnosti vse uživa na naš račun?

Vprašanja dobivajo odgovore, a jih nekaj župan še dolguje. Poslanci, ministri, politiki sploh upajo jasno povedati in pojasniti premoženjsko stanje. Javno. Ko ga ne, so v težavah. Mohor Bogataj skriva svoje premoženje. Skril je svoje zaslužke in delov času, ko ni bil župan. Ima pravico? Ima. Je verodostojen? Ni. Preprosto zato, ker je krajan Sela pri Žirovnici kjer celo daje pripombe na prostorske dokumente te občine. Zapleta se v izjave, ki so res čudne, še raje pa reče "ne komentiram"!? Tudi za to ima pravico, a povsem jasno je, da v Kranju ni živel ob kandidaturi leta 2010, čeprav je to uradno prikazal. S(m)o mu verjeli? Kakor kdo. Resnica pride na dan. Prej ali slej.

Do konca letošnje volilne kampanje se bo Trma borila za to, da ta dejstva ne utonejo v pozabo. Zakaj? Ne proti Mohorju, objavili bomo še zgodbico o mestnem svetniku, ki se prav tako "mohanglersko" izdaja za Kranjčana po formalni plati. Ja, taki pa odločajo o nas - kje bodo ceste, kje bodo vrtci, kje bodo naši otroci hodili v šolo. In se potem odpeljejo (ali jih odpeljejo) v okolje kjer dejansko živijo in hodijo v trgovino in njihovi otroci v šolo in...

No, vsaj en otrok našega župana živi in deluje v Kranju. V podjetju, ki je ob občine dobilo za preko 20 milijonov poslov in isto podjetje je županu "nekaj rihtalo" tudi okoli hiše na Selu pri Žirovnici. Preveč naključij? Preveč povezav? Ne, tudi županovi otroci lahko delajo kjer hočejo. Toda povezav je vse več: direktor podjetja, ki je prenavljalo hišo na Selu pri Žirovnici uspešno posluje z občino - posebej od izvolitve Mohorja Bogataja naprej.

Zato bomo pol leta pred volitvami odprli Dosje "mohangler". Da maske res padejo. V njem bodo zgodbe o tem, kdo nam vlada in kako. Pomagajte ga oblikovati tudi vi. Kajti mi ne objavljamo nepreverjenih zgodb in obtožb kar tako: za sleherno se je izkazalo, da temelji na dejstvih. Resničnih dejstvih.