Civilna pobuda na Primskovem župana ni pričakala. Ker verjetno res ne bi znal povedati nič. In ker je s Sela pri Žirovnici daleč do dvorane kjer je treba poslušat ljudi. Oblast pa je sladka: ko bodo volitve, bo prišel ta in oni ponujat in obljubljat, zagotovo. Severna obvoznica z viadukti čez Ahčev travnik in čez otroško smučišče Budlež je ena od norosti. Ki bo stala milijone in milijone. Celo občina je uradno za to, da se išče druga rešitev in nad Kokro ne bo malo proč od avtoceste viadukt...

Ista oblast, kranjska, naša (?) pa le malo proč želi svojo občinsko naložbo v objektu, ki je predviden za rušenje. To nas bo stalo 1 000 000 evrov. Ki jih ni za novo tribuno ali dvorano v Stražišču ali ...?! Pač pa je medgeneracijski center tisto, kar moramo zgraditi v Blažunovi gostilni, ki je bila do te nore ideje objekt za rušenje. Ker bo - pomislite - tudi tam šla obvoznica in bo most čez Kokro med Planino in središče mesta. Tako kot tisti viadukt na Primskovem je v vseh dolgoročnih smernicah in načrtih.

Pa se tam na to požvižgajo, milijon bodo pač vzeli nam, ne sebi. Projekti in načrti so norost vsake oblasti. Čistilna naprava stane vsaj milijon več zaradi ponavljajočih se načrtov, projektov ipd. Ceste premikamo sem in tja, vsak ima idejo in projektanti se smejejo: to bo denarja!

Dvoličnost in popolna nesposobnost pa se v Kranju kaže na zelo preprost način: Primskovljanom viadukt nad glavo, ker tako pravi načrt. Milijon v Blažunovo gostilno, koga brigajo načrti.

Podpisana pod to - kranjska oblast. Ne danska iz nadaljevanke, naša (?), domača (?)!