Si predstavljate mariborskega župana, ki bi mu bil "fuzbal" deveta skrb? Kanglerja so nesle ven iz občinske stavbe tudi "viole" (ne samo tisti nasilni, vsi pravi navijači). Janković v Ljubljani gleda divjanje "zmajev" in v bistvu gleda propad tistega čemur se reče "identiteta mesta": košarka, nogomet, hokej je v Ljubljani na psu, Maribor pa je metropola (vsaj nogometna). In Koper ne da svojega športa in celo v Novem Mestu so ob košarko vzeli nogomet in še kaj.

Kranj je bil dolgo časa mesto cvetoče industrije in dobrih podjetij. In ni ga bilo, ki ne bi podpiral razvoja športa, četudi po partijskem ukazu! Režimsko, nedemokratično, na šmkodo človekovih pravic!? Prav. A šport je vendarle cvetel: bili smo pojem v plavanju, imeli odlične atlete, kolesarje, smučarje. V igrah nismo bili v ospredju, a smo vzgajali košarkarje, tudi nogometaše. Oblast je s športom čutila, ker je morala. Preprosto: vaterpolo klub je bil z upravo ogledalo politike, prav tako plavanje, elitni športi.

Danes župan na Selu pri Žirovnici gleda na Stol in ga briga za fuzbal. Pride se pokazat, ko je uspeh, ko "smo v ligi"! Plavanje je prevzela Radovljica, danes se poslavlja zadnji pravi smučar SK Triglav v Kranjski Gori! Nogomet pa je vzgojil za eno enajsterico asov!!! Nenezič/Sorčan, Cotman (vsi bili ali so še v reprezentanci) - Mejač, Samardžič,Anđelković,Jokič (trije tujina, eden MB) - Mertelj, Iličić, Benedičič (dva asa evropskih dimenzij, eden kapetan Mb) - Palibrk, Đurković, Štromajer /edenpo Milanu pristal doma, eden v Olimpiji, eden iz tujine v Koper) - bi bili z lahkoto državni prvaki v nogometu. Danes Triglav za vse moštvo plača toliko kot morda zasluži Mertelj v Mariboru. Beda.

Kruha in iger? Od te oblasti iger pač ne. Uničila je razvojno možnost in priložnost imenovano Športni center. Po pol stoletja imamo dve novi slačilnici, v ponos županu, ki ga je v Kranj uvozila politika. Za nas so Koper, Velenje, Gorica, Domžale športna mesta. Prvoligaški nogomet je ogledalo odnosa oblasti. Ki v nedeljo beži domov. In dom ni v Kranju. Zato jih Kranj in Kranjčani figo brigajo. Saj imajo potne naloge in voznike za prevoze od te bede proč....