Če se ne odzovete na javni proglas, nimate možnosti. Postopki gredo dalje, jutri vam pred nosom zgradijo napravo za predelavo nevarnih odpadkov. Tako nekako to gre in v Stražišču se dogaja tisto, o čemer beremo vsak dan: mojstri za predpise in ljudje z denarjem pač iščejo "biznis". Raja pa debelo gleda: nič nismo vedeli, nič ne vemo, nihče ni povedal, nič...

Morda s "projektom" ni nič narobe, čeprav je grozljiv podatek, da dnevno predelajo lahko lahko 300 ton. Toliko odpadkov je potem treba tja pripeljati, kajne? Kaj vse to pomeni v okolju kjer je bilo že do zdaj širjenje poslovne cone vedno vprašljivo in kjer so Ekol Sama Krča že obtoževali slabega odnosa do narave? Zdaj bo treba pojasniti še kaj, kajne?

In krajevna skupnost? Kaj so oni vedeli? Vodi jo mestni svetnik SDS Jure Kristan, ki je drugi človek Komunale. Pojma nima? In naš komunalni inženir, podžupan Bojan Homan? Pojma nima? Občina in vsi ostali so bili tiho, če so kaj vedeli, ljudje pa v boj: za okolje, za jasne informacije, za točno vedenje, kaj naj bi imeli pod okni. Tudi naša premierka, ki živi v bližini.

Se spomnite nove čistilne naprave? Občinarji so se pet po dvanajsti pogajali z ljudmi, ker so prej leta in leta nanje pozabili. Pa so jih ljudje stisnili v kot. Bo tako tudi v Cegelnici kjer se otroci v bližini pozimi drsajo in naj bi v bližini zgradili nekaj deset hiš? Bo jo vi kupili ob taki za okolje in ljudi nevarni dejavnosti?

Trmasto postavljamo vprašanja. Treba pa bo najti odgovore. V Cegelnici in še kje.