Ste iz SDS, SD, SZNKS, SLS....strank naše koalicije že slišali podporo Stražišču? Je bil na javnem shodu podžupan Bojan Homan, krajan Bitnja, ki je v neposredni bližini Laz, Puškarne, Cegelnice? Se je oglasil gospod Meglič, šef SD, ki ga - milo rečeno - v Kranju nihče niti pozna ne, tako je neprepoznaven! Je zagrmel Branko Grims in se postavil v bran ljudem, ki so napolnili dvorano v Stražišču? Bil pa je v dvorani gospod iz županove stranke,ki je bil sicer modro tiho - a ima s sosesko tam pod Pševim marsikaj skupnega....

Ljudje v Stražišču so druga liga. V Bitnju tudi. Njihovo okolje je za oblast pač "pišmevuh" dokler ne zaropotajo. Potem pride župan in pove, da je "na njihovi strani" in se čudi, ko mu žvižgajo. Le dan kasneje pa se razve, da je občina državno inšpekcijo zaradi spornega dogajanja v Lazah obvestila zaradi gradnje elitne zasebne soseske! Ne zaradi krajanov, ki so županu nosili vohat svinjarijo ob kateri živijo! Kajti tisti, ki bodo plačali vse potrebno za stanovanje so prva, raja iz Stražišča pa druga liga?! Vsaj tako kažejo uradni podatki državne inšpekcije za okolje.

Mohor Bogataj vodi koalicijo kjer sedi kot viden član Strašan Jure Kristan. Šušlja se, da bo ista koalicija in ista SDS podprla župana Bogataja, ki je najavil novo kandidaturo! S pojasnilom, da "je treba začeto končati"! Res je: v novi soseski ima občina parcele. Zakaj? S kakšnim interesom? Župan Bogataj je javno zatrdil, da je on nima. Prav. A isti župan je odklonil pojasnilo o svojem premoženju čeprav bi kot javni človek, funkcionar s takim pojasnilom razblinil dvome kako je s stanovanjem na Planini, hišo na Selu pri Žirovnici in še čem, o čemer se šušlja. Šušljanje je čvekanje, brez dvoma. Kako politik utiša take čveke? Da jasno,odgovorno in transparentno razblini dvome. Kot jih je skušal z demagoškim zagotovilom v Stražišču. Pa se je izkazalo, da občina dela marsikaj potihem, a za hitro preverljive interese in ljudi za njimi.

Laze niso Ekorel in njegova prizadevanja. Laze so ogledalo kranjske politike, občine, oblasti. Ljudje bodo letos oktobra odločali, če ta politika in ta oblast dela zanje, ki so v drugi ligi. Kajti enkrat na štiri leta druga liga odloča o prvi ligi.