Bankrot odbojke, ki se je kopala v denarju. Polom košarke, ki dolga leta vrača stare dolgove. Siromaštvo v paradnih športih kot je smučarija. To je Slovenija danes. Na pokopališču nad grobovi piše: NK Nafta, NK Drava, NK Primorje....NK Korotan. S pripombo: mišljeno kot primerjava, marsikateri športni mrtvec zopet vstaja od mrtvih. Rokometni Krim tone v bedo, hokejske Jesenice so v bedi in tako dalje in tako naprej.

Malo pred tem je kranjski šport dobil po desetih letih prvoligaša v nogometu. Ki je posloval brez dolgov in trgoval z AC Milan v tujini in NK Maribor doma. Zlatko Zahović je delil Triglavanom komplimente, klub je prvo sezono končal na 7. mestu, brez centa dolga. Mimo kluba so gledali Kordež (Merkur), Trček (Gorenjska banka), Bohorič (Sava). Ni jih zanimalo preko 400 mladih. Še manj dejstvo, da je ta klub vzgojil več kakovostnih igralcev za slovensko reprezentanco kot NK Maribor!!!

Na klub so se najprej spravili birkorati NZS in ga skušali učiti kozjih molitvic. Sramota za krovno organizacijo, ki je želela kaznovati kranjski Triglav, ker jim kdo v njem ni bil pogodu. Nato mu je razvoj onemogočila lastna kranjska oblast: za dolga leta so pokopali zamisel o razsvetljavi, ustreznih pogojih in zraven lagali, da se je kar kadilo.

Zdaj se šušlja, da je Triglav lani "v rdečem" za 80 000 evrov. Zakaj objavljamo "šušljanja"!? Zato, ker vodstvo ne ponudi odgovorov. Nikomur. Niti lastnemu članstvu ne. Ki pa za dolgove ve, ker niso plačani trenerji in še kdo. Tragično bi bilo, če bi mestnemu politiku Benu Fekonji uspelo podobno kot mu je na volitvah: z manipulacijo obdržati stolček! Pa ne, da mu ne bi želeli priznati rezultatov: samo pokaže naj jih. Kajti 80 000 evrov dolga je za Kranj grozljiva številka. Morda pa ni res? Morda se smehljaoči =beno predsednik samo heca in je vse v redu!? Nekaj ni v redu: uničevanje kluba znova in znova in iskanje rešitevljev znova in znova. Klub, ki je vzgojil Cotmana, Sorčana, Neneziča, Jokiča, Samardžiča, Anđelkoviča, Jokiča, Radosavljeviča, Iličiča, Mertlja, Štromajerja, Palibrka, Benedičiča, Marčeto in druge evropsko uveljavljene igralce, ne sme biti talec tistega, ki se skriva in, ki kaj prikriva.

Triglavani=Kranjčani=ljubitelji kluba, športa ne želijo, da jim kdo potihem poruši Triglav. =beno res!