Brez denarja. To je trenutno stanje projekta, vrednega desetine milijonov. Naši svetniki bodo na mizo dobili - triler, kriminalko, komedijo. Medtem, ko Krč in Žiberna vihtita lopate, denarja (še) ni. Pa bo? Smo padli v slovensko in evropsko past in niti hladni, niti vroči ampak gorki izviseli? Poročilo za mestni svet je zgodba o tem, kako v Ljubljani nimajo in ne vejo in kako se v Kranju s tem spopadamo!

Komunalni projekt stoletja je zgodba o državi in občini. O tem, kako so se ga lotevali, vedo veliko povedati na Drulovki in Orehku in še kje. O tem, kako so ga načrtovali, ne vemo vsega. Dekstvo pa je, da niti Alenka v Ljubljani, niti Mohor v Kranju ne moreta nič. Dogajajo se sestanki, pišejo se elektronska sporočila, denarja pa Čufer ne da. In Evropa ga ne da Sloveniji, ker je bilo v preteklosti precej spornih ravnanj s tem denarjem.

Ko smo pisali o izboru izvajalcev " po kranjsko", je bilo to manj pomembno. Ko smo pisali o pogajanjih s prebivalci, je bilo to le obrobna zadeva. Šlo je za domačo sceno kjer pa se je zdaj režiser pojavil iz Ljubljane, Bruslja. Tragično je, da smo ujeti v pasti. Če Gorki (pro)pade, bo slabo. Če propade evropski denar, bo še slabše.

Kranjska koalicija je ena najbolj tragičnih zgodb v zgodovini Kranja po osamosvojitvi. V treh letih niso storili nič za naš napredek, nato so le pognali Gorki. A slednji zdaj stoji in pade na enem samem stavku iz poročila, ki ga bo prebral (upajmo) vsak mestni svetnik: POGODBA O SOFINANCIRANJU ŠE NI PODPISANA. Danes je 25.3.2014, čez leto dni pa bi moralo biti vse gotovo.

Kranjska politika je ujeta v pasti kamor je sama zlezla. Če se bo skobacala iz nje in bo denar iz Bruslja preko Ljubljane pricurljal, to ne bo spremenilo dejstva, da imamo nesposobno oblast. Pika. Klicaj.