Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si. Tako nekako gre tudi v Kranju in okolici. Komunalne naveze počasi postajajo vsem jasne. Ti zaposli meni ženo, jaz ti bom dal mir pri.... Ti zaposli našega svetnika, mi bomo tvojega....Ti meni tole uslugo, jaz tebi tole storitev....

Zgodba je logična: ljudje smo pač odvisni od uresničevanja svojih želja in interesov. V poslih, v zasebnem življenju so taki odnosi logični. V politiki? Tudi. Ne gre brez tega, kaj bi se sprenevedali. Toda z eno pripombo: gre za javni denar. Vse kar se počne, se počne z javnim denarjem. Skupnim. Našim, če hočete. In kriteriji za javne ljudi so strogi,strožji kot za druge. Zakaj? Zato, ker je privilegijev več. Tudi javnih in tudi skritih.

Poznate tisto o avtobusu? Tu, tu ... veselo naokrog ...avtobus nas pelje k teti v Zali log .... teta v Zalem logu sedem putk ima .... in kozličke tri! Lepa, otroška. Domača? Kranjska? Vsekakor. Povej mi, na katerem avtobusu si sedel in povem ti, s kom si bil in kje in kdo je to plačal in ...Zgodbica je banalna, a poučna. Odkriva nam, kako nas vlečejo za nos in kako se delajo norca iz vsega okoli nas. Kako strežejo svojim interesom in kako so dejansko mogoče zlorabe, ki nas stanejo.

Trma bo zgodbo ponudila v prihodnjih dneh. Na občini je obsedno stanje. Gorki bo rešila Alenka, a to ne bo dovolj. Kajti volitve bodo razgalile tudi avtobusne vožnje sem in tja po lepi deželi z zanimivimi potniki. Korupcija? Niti ne. Za dva deci pa vsakdo vsakomur lahko da, kajne! Ampak: če vpletemo še dejstvo, da je nekdo "preveč vesel", da bi se lahko sploh odpeljal nazaj iz "Zalega loga", je zgodbica tu!

Zakaj o tem in ne o čem drugem? Ker gre (uganili ste) za naš denar. Moj, tvoj, naš. Zapravlja ga pa...?