Več kot sto ljudi se je javilo na razpisano delovno mesto dokumentalista na občini Kranj. Lepa, mirna, uradniška službica. Pa je bil izbran najboljši. Zdaj že bivši član stranke, ki podpira Mohorja Bogataja in mu je v preteklosti pomagala na županski stolček. Bil je tudi predsednik ene od kranjskih krajevnih skupnosti in je potem odstopil. Zdaj je le še navaden uradnik, ki ga plačujemo davkoplačevalci.

Pokončna poteza takle odstop!? Se spomnite tistega, ki naj bi od danes preganjal korupcijo pri nas? Ko je izvedel, da bo predsednik KPK, je hitro zapustil stranko. Kot naš dokumentalist. Če bi bila oba res tako neobremenjena s stranko in politiko, bi ostala in ponosno zagovarjala strankarsko pripadnost. Da bi bil dokumentalist na občini sporen, ker je član stranke? Dajte no...treba pa je le malo pokazati, da so sledi zabrisane. Kajti nad razpisom je bedel podžupan, ki ni nič izstopil iz stranke ampak je (bivšega) strankarskega kamerada podprl. In je bil izbran med več kot 100 dobrimi. Ker je najboljši. Ko so tako izbirali uradnika na Komunali, je bilo enako: izbran najboljši med več kot 100 prijavljenimi - po naključju pa še strankarsko aktiven v pravi stranki naše koalicije. SDS, SD, SZNKS ipd itd, ni razlike.

Bedaki (to je "raja") pišemo prošnje in nizamo svoje prednosti, pravi kandidati pa se tik pred sprejemom v službo lepo odrečejo stranki. Ker so pač "profesionalci" in s stranko nočejo nič imeti skupnega. Ker delajo v dobro vseh ljudi. In ti isti ljudje jim omogočajo plačo, obenem pa si želijo, da bi tudi sami kdaj imeli ugodnost "biti prepoznaven med stotinami prosilcev"!

Opisana zgodba ni kranjska posebnost. Je kranjska značilnost. In ne le kranjska, slovenska. Vi pa lepo pišite prošnje in mirno ostanite člani strank. Ne boste izbrani, torej ste lahko člani....