Razsikave "tržišča" so zanimive - v Kranju se obeta župan Zoran Stevanović, agresivni anketarji pa vas po telefonu zaslišujejo o njegovem programu. Človek s tem imenom se je enkrat prijavil na en javni razpis, drugače je pa v Kranju neznan. Ovira? Niti ne: še bolj neznan je bil Mohor Bogataj, a ga je takratna naveza "gorenjskega trojčka" ustoličila brez težav -preprosto je bilo treba najti "antiGrosa", ki jim je križal načrte...

Potem jim je v drugem mandatu Mohor zrasel čez glavo in so se ga odrekli, a je postal bolj spreten v tretjem mandatu kjer je dočakal tudi svoj prvi kazenski postopek. Zdaj pravi, da bo zopet kandidiral, da "dokonča začeto"!? Če je sploh kaj ostalo? Če ni že vse .....? No, Zokija si Kranj zasluži. Vsakdo, ki se kdaj zapelje v Ljubljano ali Koper ali Celje, reče: ti, tam se pa nekaj dogaja! Saj se tudi pri nas: vedno znova ugotavljamo, kam gre denar. Pa mi smo enemu odvetniku v dobrih treh letih plačali za njegove storitve 280 000 evrov iz naših žepov! Podpis: Mohor Bogataj + njegova koalcija (torej SD, SDS itd.).

Ja, res bi rabili Zokija za reševanje problemov mesta. Župan, ki je trikrat zmagal na volitvah, ni zmogel urediti ne tržnice, ne postaje, ne kranjske tribune. Pa ne samo to: mestno jedro je ostalo mrtvo in Kranj je zabeležil gospodarski zlom. Oziroma: če greš v Ljubljano, je to živo mesto. Ne moremo konkurirati prestolnici? Že mogoče, z županom zagotovo ne. Ali pač: tudi našega se prime denar. Naš, jasno. In z njim dela kot pač dela. In je v kazenskem postopku!

Županskih presenečenj bo še veliko. Vseh vrst bodo. A v zakulisju je že zaznati načrt: kolač desetin milijonov evrov v komunali je treba čuvati. Da ne pride kdo in hoće svoj kos. Zato - dokončajmo začeto!

Kranjčanke in Kranjčani, Zoki prihaja. In naša neumnost ostaja.